2016. júl 29.

Egy bubi nem bubi!

írta: Herbert Gyula
Egy bubi nem bubi!

A tegnap esti Winelovers Afterwork rendhagyó volt, hiszen a borok, gyöngyözők és pezsgők mellett koktélokat is lehetett kóstolni a Locavore étteremben.
A koktélok bor és pezsgő alapokra voltak felépítve, és saját készítésű szirupokkal bolondította meg a készítője Ódor András. Különleges ízek köszöntek vissza ezekben az italkeverékekben, a Cognac méhviasz fúzió egy nagy újdonság volt számomra, de meglepő volt még a tokaji Hárslevelű Extra Dry pezsgő és az orange mix egyvelege is.
Mivel, én nagyon kedvelem a kesernyésebb stílusú ízeket, ezért nekem a Red Julep koktél volt az est favoritja. Az összetevője: Fehér Krisecco (egy prosecco), red orange bitter mix, grapefruit cordial, és menta volt.


Ezeket a koktélokat lehetett kóstolni:

Bee Honey: Vincellér Fizzi Miska, Cognac méhviasz fúzió, málna és citrom.
Chill Royal: Bezerics Szexi Rozé, Cassis-chilli fúzió
Donna Sbagliato: Törley Orfeum Rosé, Vermouth mix, málna, feketebors
Red Fruit: Csányi Teleki Portugieser '15, eperpüré, málnamix
Red Julep: Fehér Krisecco, red orange bitter mix, grapefruit cordial, és menta
Vine Fashioned: Kardos Ziccer '15, görög bazsalikom, fahéj
Vinorange: Vincent Tokaji Hárslevelű Extra Dry, orange mix, orange peel.

Az alábbi pincészetektől lehetett kóstolni:

Bezerics Borászat
Bujdosó Pincszet
Csányi Pincészet
Gancia Pezsgőház
Garamvári Szőlőbirtok
Kardos Szőlőbirtok
Kristinus Borbirtok
Törley Pezsgőpincészet
Vincellér és Molnár Titi.


Szóval, ismételten egy jó estét zártunk kiváló koktélokkal, és borokkal.

Szólj hozzá

pezsgő koktél afterwork winelovers